22 godine u etru

Požega, 7. februar – Na današnji dan, pre tačno 22 godine, emitovan je prvi signel Požega radija, na frekvenciji 94.7, na kojoj i danas radimo. Te, sada već daleke 1996. godine, počelo se sa radom u skučenom prostoru požeškog bioskopa u okviru tadašnjeg “Kulturnog centra Požega”.

Od tada, do danas, ova radio stanica je imala više nego dinamičan razvojni put. Nakon izdvajanja iz “Kulturnog centra”, nastavlja sa radom kao samostalno Javno preduzeće, a od 2015. godine radio je privatizovan.

I nakon privatizacije zadržan je isti cil, a to je da radio bude lokalni servis, uvek na usluzi građanima. Radio Požega se sluša ne samo u našem gradu, već i u svim okolnim mestima Arilje, Kosjerić, Lučani, Sevojno, Užice, a primetan je rast slušanosti i putem interneta.

Saša Petrović, direktor Požega radija, isiče da se privatizacijom nije mnogo toga promenilo i da je radio zadržao svoj prepoznatljiv imidž, koji ga izdvaja od ostalih medija u ovom delu Srbije.

Nakon privatizacije mnoge radio i TV stanice su ugašene, a većina preostalih jedva sastavlja kraj sa krajem. Poslovanje po tržišnim principima za medije u malim mestima, koje pre svega imaju informativni koncept, je gotovo nemoguće, tako da je i dalje za većinu glavni izvor finansiranja kroz konkursno sufinansiranje. Pored toga novac se obezbeđuje i kroz brojne konkurse koje raspisuje nadležno ministarstvo.