Bošković: U toku su pripreme za poljoprivrednu izložbu

Požega, 6. septembar – Ovogodišnja poljoprivredna izložba u organizaciji srednje Poljoprivredne škole “Ljubo Mićić“ održaće se 30. septembra i 1. oktobra. I ove godine izložba će biti revijalnog karaktera.

Ideja je da se na jednom mestu predstave potencijali regona kada je u pitanju stočarska i biljna proizvodnja. Pored dela koji se bavi proizvodnjom i preradom hrane na izložbi će moći da se vidi i poljoprivredna mehanizacija, ponuda domaće radinosti a biće organizovana i stručna predavanja iz oblasti poljoprivrede.

Kojo Bošković, direktor Poljoprivredne škole, se nada da će poljoprivrednoj izložbi, u narednim godinama, vratiti značaj koji je imala u prošlosti. Ova škola sa manjim prekidima organizuje poljoprivredne izložbe još od 1967. godine.

U srednjoj Poljoprivrednoj školi “Ljubo Mićić“ u prvi razred ovog septembra su upisana 93 učenika u dva odeljenja četvrtog i dva odeljenja trećeg stepena. Mesta za đake još ima, a ostalo je i 10-ak slobodnih mesta u domu učenika. Cena smeštaja, uz tri obroka i stalan nadzor od strane vaspitača, je 5360 dinara mesečno.