Burna sednica opštinskig parlamenta

Požega, 1. februar – Danas je u velikoj sali SO Požega održana 13. sednica skupštine, kojoj je prisustvovalo 47 odbornika. Na početku zasedanja potvrđeni su odbornički mandati Dragomiru Šojiću SPS-JS i Dragici Paunović SRS.

Svega 35 minuta bilo je dovoljno da odbornici usvoje većinom prvih 13 tačaka dnevnog reda, a 40-ak minuta su se bavili 14. tačkom, koja se odnosila na projekat “Sportsko-kulturnog centra Požega”, za kupovinu građevinskog objekta, koji se nalazi na prostoru izmedju sporske hale i stare autobuske stanice.

Odbornik opozicionog Srpskog pokreta Dveri, Slavko Nikolić, izneo je tvrdnje da kompletan objekat, sa građevinskim zemljištem, vredi oko 40 000 evra, a prodaje se za 100 000 evra. Takodje odbornik Nikolić tvrdi da je objekat izgrađen bez dozvole, pozivajući se na dokumentaciju Rapubličkog Geodetskog zavoda, od 30. jula 2015. godine.

Gotovo kompletna opoziciona odbornička grupa “Zajedno za Požegu” iznosila je tvrdnje da se radi o nezakonitom ugovoru izmedju Skupštine opštine Požega i vlasnika ovog objekta, te da se radi o krivičnom delu trgovinom uticajem, gde se isto lice pojavljuje kao kupac i kao prodavac.

Gordana Stević, šefica opozicione odborničke grupe “Zajedno za Požegu”, tvdi da se radi o ozbiljnom sukobu interesa i da javnost negativno reaguje na ovakve pojave. Ona je pozvala MUP, tužilaštvo i sud da preduzmu radnje vezane za ispitivanje zakonitosti ovog kupoprodajnog ugovora.

Još 30-ak minuta bilo je potrbno da se završi razmatrenje i preostalih tačaka dnevnog reda. Današnje zasedanje je završeno malo pre podneva.

Nakon sednice skupštine predsednik opštine Požega, dr Milan Božić, osvrćući se na iznete optužne od strane opozicionih odbornika, tvrdi da je uradjeno sve po zakonu. Kaže, za naš radio, da vrednost spornog objekta nije proizvoljna, već da je to procena sudskih veštaka.

Kupovinom objekta i placa biće ispunjeni uslovi za dobijanje upotrebne dozvole za sportski halu, ali će se dobiti i mesto za parking i teretana, smatra predsednik Božić.

Napomena: Ukoliko se na oba plejera čuje isti snimak, očistiti istoriju pregledanja i kolačiće.