Danas kreće akcija za pomoć Ivani Arsić

Požega, 26. januar – Požežanka Ivana Arisić, samohrana majka dvoje dece, preživela je tešku saobraćajnu nesreću sredinom decembra prošle godine. Iz olupine automobila, sa mesta suvozača, izvučena je u jako teškom stanju i prebačena u užičku bolnicu, gde su joj konstatovane brojne povrede. Nakon detaljnog pregleda i snimka, ustanovljeno je da ima prelome prvog lumbalnog pršljena, 12.-tog grudnog pršljena, prelom ključne kosti i potres mozga i da zapravo na noge više neće moći da stane. Nakon hirurške intervencije na Vojnomedicinskoj akademiji u Beogradu, definitivno je potvrđeno da će uz odgovarajuće terapije i nakon postoperativnog oporavka i rehabilitacije u banji, Ivanin dalji život biti vezan za invalidska kolica.

Ivanine prijateljice, rodbina i komšije su poveli akciju da joj se pomogne i obezbede uslovi za život, kada se vrati sa banjskog lečenja, kaže za naš radio Monika Janković, Ivanina prijateljica, koja je i jedna od inicijatora ove akcije. Prema njenim rečima urađen je predračun a ukupan iznos je oko 900 000 dinara, što uključuje samo građevinske radove na adaptaciji kuće i uređenju dvorišta. Pored građevinskih radova potrebno je i opremanje prostorija za boravak.

Otvoren je i tekući račun u Komercijaloj banci na ime Ivane Arsić, a poziv je upućen svim pojedincima i firmama koje su u mogućnosti da doniraju ne samo finansijska već i materijalna sredstva za pomoć ovoj porodici.

Sve informacije vezane za akciji sakupljanja pomoći moguće je dobiti od Ivaninih prijateljica, koje su i pokrenule ovu akciju, kao i od Udruženja osoba za dečiju i cerebralnu paralizu Opštine Požega i udruženja gradjana FORCA Požega.

          Broj tekućeg računa: 205-9011006326514-04, Komercijalna banka na ime Ivana Arsić.