Dokumentarni film “Isti” na IDFI u novembru

Požega, 11. oktobar – Novi dokumentarni film požeškog reditelja Dejana Petrovića “Isti”, imaće svetsku premijeru u takmičarskom programu najvećeg festivala dokumentarnog filma IDFA u Amsterdamu, od 15. do 26. novembra, saznajemo od autora ovog filma.

Reditelj i scenarista filma Dejan Petrović kaže da veliku zahvalnost za ovo ostvarenje duguje i svojim saradnicima, a to su direktor fotografije Dragan Vildović, montažer Aleksandar Popović, snimatelj i dizajner zvuka Nikola Cvijanović, kompozitor Vojin Ristivojević. Iza filma stoji producentska kuća Nezavisni filmski centar “Filmart” iz Požege, a koproducent je “Cinnamon Films” iz Beograda.

U izjavi za Požega radio, reditelj Petrović kaže da je ovaj film, kao ideja, sazrevao gotovo deset godina i da je konačno završen i kreće put gledalaca širom sveta, a svoje prvo prikazivanje imaće u takmičarskom delu festivala u Amsterdamu.

Zahvaljujući podršci Uprave za izvršenje krivičnih sankcija Ministarstva pravde Republike Srbije film je snimljen u Kazneno-popravnim zavodima u Sremskoj Mitrovici, Požarevcu (Zabela), Nišu, kao i u Kazneno-popravnom zavodu za žene u Požarevcu.

Gledaoci u Srbiji će film “Isti”, najverovatnije, prvo videti tokom aprila, naredne godine, na Beogradskom festivalu dokumentarnog filma.