Dom za stare dobio lift

Požega, 30. januar – Dom za stare na Savincu konačno je dobio lift. Ova novina će umnogome olakšati svakodnevicu korisnicima domskih usluga. Teško pokretna lica sada će na lakši našin stizati do svojih prostorija na spratu.

Ugradnjom lifta ispunjen je i još jedan od uslova da Dom za stare dobije licencu. Đurđe Raković, direktor Centra za socijalni rad u Požegi, kaže za Požega radio da su sredstva za instaliranje lifta obezbedjena kroz projekat koji je finansiran od strane Ministarstva pravde.

U Domu za stare od otvaranja se traži mesto više. Trenutno je na smeštaju 51 korisnik. Raković kaže da je pokrenuta inicijativa za proširenje kapaciteta i da je dobijena načelna saglasnost od resornog ministarstva.

Pre početka radova potrebno je rešiti imovinsko pravne odnose za parcelu na kojoj će se nova zgrada sa 40 mesta graditi, ali i obezbediti finansijska sredstva. Dok se ne krene u realizaciju te ideje u planu je da se na proleće uredi park ispred doma uz pomoć francuske nevladine organizacije sa Korzike.