Filmovi, predstave, koncerti…

Požega, 15. maj – Dosta različitih dešavanja u programu je Sportsko kulturnog centra u Požegi za mesec maj. Večeras su projekcije dva filma. U požeški bioskop stize animirana komedija “Ukradena princeza”, koja se prikazuje danas od 18 sati i francuski akcioni film “Taxi 5”, dva sata kasnije.

Direktor Sportsko kulturnog centra Požega, Srdjan Stevanović, kaže da su u 2018. u ovoj ustanovi zacrtali visoke ciljeve. Prema napravljenom planu očekuje nas mnoštvo muzičkih ali pozorišnih sadržaja.

Već sutra od 20 sati u saradnji sa Vip mobile i jugoslovenskom kinotekom stize nam restaurirano i digitalizovano remek delo iz 1982. godine “Maratonci trče počasni krug”.

U petak od 19 sati videćemo i film “Specijalne operacije – poslednji dah” koji su snimili požeški osnovci, učenici šestog razreda naše dve osnovne škole.

“Zbilja smo jako ponosni na maštovito-stvaralački potencijal, koji poseduju mladi umetnici našeg grada. Mi smo samo tu da im otvorimo vrata i pružimo šansu i zato vas najlepše molimo, dođite u što većem broju da podržimo ovu kreativnu decu iz Požege”, kaže za radio Požegu Srđan Stevanović, direktor Sportsko kulturnog centra.

U subotu nas očekuje “Noć muzeja”, kada će vrata gradske galerije biti otvorena do 23 sata, a 29. maja pozorišna predstava “Svlačenje” sa Jelicom Sretenović i Katarinom Žutić u glavnim ulogama.

Maglenijada će se održati u drugoj nedelji juna, a kao specijalni gosti pojaviće se Ortodox celts i grupa Bijesovi, ekskluzivno za naš radio najavljuje Srđan Stevanović, direktor Sportsko kulturnog centra u Požegi.