fudbal
20. avgust 2017 - Bod na startu
Fudbaleri Sloge odigrali su nerešeno – 2 : 2, na gostovanju u Provu pored Šapca, sa istoimenom domaćom ekipom. Utakmica je igrana u okviru 1. kola Srpske lige Zapad. Narednog vikenda Požežani, na svom terenu, dočekuju novajliju u ligi Mladi Radnik iz Požarevca.
17. avgust 2017 - Krećemo
Fudbaleri Sloge gostuju u nedelju u Provu, gde se sastaju sa istoimenom domaćom ekipom u okviru 1. kola Srpske lige Zapad. Početak susreta je u 17 sati.

Požežani u novu sezonu ulaze sa nekoliko promena u igračkom kadru u odnosu na prošlu sezonu i željom da se ponovi protekla sezona i ostvari plasman u sam vrh srpskoligaškog Zapada. Pripreme se obavljene u Požegi. Radilo se po dva puta dnevno na terenu FK Savinac, zbog radova na glavnom terenu stadiona Sloge. Odigran je i veliki broj utakmica sa ekipama iz viših rangova, koje su poslužile šefu stručnog štaba požeškog tima Jovanu Nikitoviću, za proveru svih kandidata koji konkurišu za startnih jedanaest. Prema njegovim rečima ekipa je spremna za iskušenja u novoj sezoni.

Domaći tim je nepoznanica za Požežane. Proteklu sezonu su obeležili dobrim igrama i plasmanom u srpskoligaško društvo, što je za njih najviši rang takmičenja u kome su nastupali. Neke informacije, do kojih smo došli, govore o kompaknosti ekipe i velikoj želji da u prvoj sezoni ostvare opstanak. Veoma su nezgodni na svom terenu, koji je po malo i specifičan. Dimenzije su manje od većine u ovom rangu takmičenja, što se posebno odnosi na širinu.

Klikom na strelicu dole možete čuti izjavu Jovana Nikitovića, trenera FK Sloga, u kojoj govori o pripremama, očekivanjima i prvom protivniku u novoj sezoni

11. avgust 2017 - Uspela generalka
Fudbaleri Sloge savladali su jutros Metalac iz Gornjeg Milanovca, rezultatom – 2 : 0, u generalnoj probi pred početak šampionata Srpske lige Zapad 19. avgusta. Oba gola za Požežane postigao je Veljko Plazinić.

Do početka prvenstva i utakmice sa ekipom Provo, fudbaleri Sloge će treniratati na svom terenu, bez odigravanja dodatnih kontrolnih mečeva.

3. jul 2017 - Nova sezona, nova očekivanja
Prozivkom na Gradskom stadionu, danas su počele pripreme fudbalera Sloge za novu sezonu. Treneru Jovanu Nikitoviću se javio 21 fudbaler, dok su još četvorica dobila odobrenje da osustvuju sa prozivke, a ekipi će se pridružiti već sutra.

Pored fudbalera koji su činili okosnicu tima u protekloj sezoni, prvom treningu su prisustvovale i novajlije, njih petorica: Radoslav Vlašić (Šumadija 1903 Kragujevac), Darko Đukić (Jedinstvo Putevi Užice), Miloš Ristić (pozajmica Mladost Lučani), Matija Protić (Mladost Lučani), Igor Stojaković (Javor Ivanjica) i Stefan Radovanović (OFK Petrovac Crna Gora).
U letnjoj pauzi požežane su napustili Ivan Ćendić, Dušan Žilović, Stefan Neoričić, Nikola Vasilić i Veljko Plazinić.

Prema rečima ljudi iz stručnog štaba i uprave kluba prelazni rok još uvek nije gotov, tako da će se raditi na angažovanju još nekoliko kvalitetnih igrača na deficitarnim pozicijama. Prema planu stručnog štaba pripreme će se odraditi u Požegi, a u planu je i veći broj prijateljskih utakmica sa ekipama koje se preipremaju u našoj okolini, pre svega na Zlatiboru.

Prozivci su prisustvovali članovi uprave kluba, novinari, ali i prvi čovek opštine Požega, dr Milan Božić, koji je igračima poželeo uspešnu takmičarsku sezonu uz obećanje da će i lokalna samouprava nastaviti da podržava fudbalski klub Sloga, kako finansijski tako i uređenjem infrastrukture na stadionu.

Predsednik kluba Ivan Radović, je pozdravio fudbalere, poželeo im dobar rad i izrazio nadu da u novoj sezoni ponove rezultat iz prethodne, ali i da pokušaju da naprave i nešto više. Izrazio je nadu da će svoje obaveze igrači maksimalno ispunjavati, a da će uprava takođe biti na nivou zadatka i voditi računa o svemu da im obezbedi uslove potrebne za visok plasman, koji se očekuje.

Izjave trenera Nikitovića, kapitena Nikolića i predsednika kluba Radovića možete čuti klikom na strelice dole

Borko Nikolić

Jovan Nikitović

Ivan Radović