Gosti iz Francuske narodne pomoći u poseti požeškom Crvenom krstu

Požega, 8. mart 2018 – Delegacija organizacije Francuske narodne pomoći stigla je juče u još jednu posetu našoj opštini. Povod za dolazak, ovoga puta, je bio završetak radova na postavljanju izolacije i fasade na zgradu Crvenog krsta u Požegi, što su oni finansirali.

Ujedno ovo je prilika da se podseti na ranije donacije prijatelja iz Francuske, ali i da se ugovore buduće zajedničke aktivnosti.

Snežana Đurić, sekretar OO CK u našem gradu, kaže da je saradnja sa organizacijom Francuska narodna pomoć započeta pre više od 2 decenije. Intenzivirana je početkom ovog veka, kada su zahvaljujući njima u Požegu stizali lekovi, oprema za bolnicu i Dom zdravlja, oprema za školu i skolski pribor, vozila, odeća i obuća za socijalno ugroženo stanovništvo.

Tokom prošle godine požeški košarkaši su putovali u Limož, osmoro dece iz osnovnih škola je takodje posetilo Francusku.

U planu je da se uzvrati gostoprimstvo i da se tokom leta organizuje kamp u odmaralištu CK Srbije za decu iz Francuske, Srbije, BiH i Hrvatske. Neće se odustati ni od socijalnog programa, pa su prijatelji iz francuske dali finnsijsku pomoć za nabavku paketa sa namirnicama i higijenom za 300 najugroženijih porodica, kaže za Požega radio Snežana Đurić.