Gramofon na RTS-u

Požega, 11. mart – Danas je ekipa RTS-a, na čelu sa Brankom Stankovićem, autorom emisije “Kvadratura kruga”, snimala priču o emisiji “Gramofon”, koja se donedavno emitovala na programu Požega radija.

Goran Živanović

Goran Živanović, autor i voditelj “Gramofona”, govorio je o svojoj emisiji, ali i knjizi “Gramofonske priče”, koja je nastala je iz emisije “Gramofon’’. Jedan od ključnih delova knige je rubrika “Gost gramofona” u kojoj su govorila mnoga imena od značaja, kako na lokalnoj, tako i na ex YU muzičkoj sceni, što je bilo posebno interesantno novinaru Branku Stankoviću. Ne samo muzičari i kompozitori, već i pisci, novinari, organizatori koncerata i festivala, kolekcionari, predstavnici izdavačkih kuća, stručnjaci iz drugih oblasti bili su Živanovićevi gosti i govorili o uticaju muzike na život, na čoveka i njegovu psihu.

Branko Stanković

Knjiga je dospela i do Branka Stankovića, koji je želeo da snimi priču o autoru. U emisiji će gledaoci imati priliku da vide Goranovu fonoteku, koja sadrži nekoliko hiljada ploča, kolekciju knjiga sa rock tematikom, ali i kadrove sa Požega radija, gde je i nastala emisija “Gramofon”.

Kvadratura kruga, sa danas snimljenom emisijom, biće emitovana na RTS-u u aprilu.