I bez prave zime Zlatibor beleži rekorde

Čajetina, 9. januar – Nova godina na Zlatiboru počela je izuzetno uspešno, uz jednu od najboljih poseta do sada zabeleženih tokom novogodišnjih praznika. Bogat novogodišnji program na Kraljevom trgu, privukao je turiste iz svih delova Srbije i regiona. Četiri večeri organizovani su koncerti, kojima je u proseku prisustvovalo oko 25 000 ljudi.

Dnevno je, tokom prazničnih dana, na Zlatiboru boravilo preko 30 000 posetilaca. Tom činjenicom su, naravno, najzadovoljniji hotelijeri, jer je popunjenost hotelskog smeštaja bila oko 95 %, kao i izdavaoci privatnog smeštaja, kod kojih je popunjenost bila manja tek za nekoliko procenata.

Ugostitelji su takođe imali pune ruke posla. Dovoljno je reći da se tokom novogodišnjeg perioda na Zlatiboru dnevno prodavalo više od 5 000 komplet lepinja i oko 10 000 pljeskavica. I zlatiborski taksisti su imali znatno više posla: navode da su prosečno beležili i 2 000 vožnji dnevno. Lepo vreme omogućilo je gostima da krenu u obilazak lokaliteta, tako da je u prva tri dana Nove godina Stopića pećinu, koja je u 2017. godini, oborila rekord u posećenosti,
obišlo 1 500 ljudi.

Gosti Zlatibora nisu bili zainteresovani samo za sjajan noćni provod, već i za skijanje u ski centru “Tornik”. Početak godine obeležio je broj od 7 700 prodatih karata za žičaru.

Trenutno se na ovoj planini odmara oko 20 000 gostiju, a direktor TO Zlatibor, Vladimir Živanović, navodi za naš radio, šta bi to moglo nama iz Požege, tokom zimskih meseci, da bude zanimljivo na Zlatiboru