Iz SKC-a najavljuju obiman plan za narednu godinu

Požega, 15. decembar – Novo Javno preduzeće u našem gradu “Sportsko kulturni centar” je registrovano u Privrednom sudu i na taj način je i zvanično preuzelo aktivnosti Kulturnog centra i Sportskih objekata, firmi koje su u fazi likvidacije.

Do konačnog formiranja novog preduzeća potreno je da odbornici Skupštine opštine potvrde odluku o sistematizaciji radnih mesta, a to se očekuje uskoro, na narednoj sednici opštinskog parlamenta, koja je planirana za drugu polovinu ovog meseca.

Vršilac dužnosti direktora novoformiranog “Sportsko kulturnog centra” Srđan Stevanović, u izjavi za Požega radio, kaže da nije bilo lako postaviti novu ustanovu na noge i da se prethodnih dana radilo na statutu, pravilnicima o sistematizaciji radnih mesta ali i novom planu i programu rada SKC-a.

Na svemu pobrojanom se radilo vrlo ozbiljno i sugrađani mogu da očekuju jednu novu, vrlo modernu i angažovanu ustanovu koja će biti pokretač kulturnih i sportskih dešavanja u Požegi, saznajemo od direktora Stevanovića.

Stevanović dodaje da će kulturni program, do kraja decembra, biti sadržajan sa filmskim projekcijama, izložbama, koncertima i još jednom pozorišnom predstavom.