New jazz moment

Valjevo, 19. maj – Lena  Kovačević, Vlatko Stefanovski, Vasil Hadžimanov, Slobodan Trkulja i Irena Blagojević, samo su neki od učesnika 33. “Džez festa”, koji se održava u Valjevu, od 25. do 27. maja, pod sloganom “Novi džez momenat”.

Ove godine, džez u Valjevu sviraće se na tri bine – u holu i na velikoj sceni Centra za kulturu, te u “Stop šopu”. Umesto Jovana Maljokovića, jednog od osnivača i dugogodišnjeg direktora “Džez festa”, ovu funkciju obavljaće takođe Valjevac, Milan Đurđević, frontmen “Nevernih beba”. Uz to, ovogodišnji festival očekuju i brojne inovacije uz sasvim novi koncept.

Pokušaćemo da načinimo novu koncepciju u kontekstu tendencija koje vladaju u svetu, sajam najboljeg u umetničkoj muzici, od bluza, regea, džeza, do stilova prijemčivih mladima – kaže za Požega radio Miloš Smiljanić, direktor Doma Kulture u Valjevu.

Imamo sjajnu publiku ali nastojaćemo da formiramo i novu koja će za pet godina biti relevantna i moći da ponese duh Valjeva u kulturološkom smislu dodao je Smiljanić u specijalnoj izjavi za naš radio…