Održan šesti protest u Požegi

Požega, 15. april – Juče je u Požegi održan šesti protest građana nezadovoljnih radom lokalnih vlasti. Nekoliko stotina građana, okupljenih na gradskom trgu, u svojim zahtevima, traže smenu opštinskih čelnika.

Sa bine je zatraženo da lokalna skupština povuče spornu odluku o kupovini objekta pored gradske hale, kao i da državni organi reaguju po prijavama protiv funkcionera opštine Požega.

Okupljenima Požežanima podršku su dali Marko Šelić Marčelo, književnik i muzičar, Dragoljub Draža Petrović, glavni urednik lista “Danas” i Branislav Grubački Guta, osnivač organizacije Novi optimizam.

Obraćajući se prisutnim građanima, Marčelo je rekao da je očekivao više ljudi na protestu i da, ako ne pomognemo sami sebi, pomoć će teško stići sa neke druge strane.

Novinar Dragoljub Petrović je današnju vlast u zemlji uporedio sa Nušićevim likovima, rekavši da ona želi da se infiltrira u sve pore života građana.

Branislav Grubački je pozdravio Požežane, rekavši da su oni pravi primer novog optimizma u Srbiji.

Pored gostiju iz Beograda, na protestu su govorili i naši sugrađani Luka Milovanović, student Fakulteta političkih nauka, Vladan Bećić, radnik iz Srednje Dobrinje, Slađan Kojadinović i Aleksandar Divović, pravnik i publicista.

Organizatori su, sa jučerašnjeg protesta, najavili nova okupljanja sve dok zahtevi ne budu ispunjeni.

Dva sata pre početka protesta, u Klubu mladih, gde je bila postavljena izložba Koraksovih karitura, održana je tribina pod nazivom “Zašto Srbija stoji, a Požega se budi“. Na tribini su pored autora izložbe Predraga Koraksića Koraksa, učestvovali još Mijat Lakićević, urednik u Novom magazinu i Zoran Stojiljković profesor FPN i predsednik UGS Nezavnost.

U prostoru gde su održane tribina i izložba, preko noći su postavljene i uramljene slike Aleksandra Vučića. Organizatori kažu da su one “doradile” izložbenu postavku, dok je sam Koraks komentarišući “obogaćenu” postavku, rekao da nije iznenađen onim što vidi

Napomena: Ukoliko se na svim plejerima čuje isti snimak, očistiti istoriju pregledanja i kolačiće.