Počeo “Valjevski džez fest”

Valjevo. 25. maj – Ovogodišnji Valjevski džez fest počeo je sinoć i trajaće do 26. maja, a glavna zvezda, 34. festivala po redu, biće Zlatan Stipišić Džiboni. Kompletan program će se odvijati na tri scene i to na platou ispred Centra za kulturu, velikoj sali Centra za kulturu i holu.

U uvodnom programu sinoć od 19.30 u Centru za kulturu deca su pevala džez. Predstavili su se učenici škole stranih jezika “Kontekst”, a pored njih nastupili su srpski džez muzičari, okupljeni u “Kontex house jazz band”.

Večerašnji program na platou počinje u 18.30 časova, a otvara ga Mehanički balet. U 19.15 nastupa Bane Lalić MVP. Koncert Amire Medunjanin i Bojana Zulfikarpašića počinje u 21 sat u velikoj sali Centra za kulturu, nakon čega posetioci mogu da uživaju u holu na koncertu Vasila Hadžimanova sa Young Stars bendom i mladim muzičarima sa Berklija.

Treći dan džez festa, 26. maja, otvaraju bluzeri na platou Centra za kulturu. Od 18.30 nastupa Pilot blues bend, a u 19.15 Zona B. Regionalna zvezda Džiboni nastupiće u 21 sat na sceni Centra za kulturu. Kako kaže, za Požega radio, Miloš Smiljanić, direktor Doma Kulture u Valjevu, Džiboni će sa kvintetom Matije Dedića i violinistom Markom Ramljakom izvesti svoje najveće hitove u džez aranžmanima.

Iste večeri, u holu Centra za kulturu, u 23 sata nastupiće Bojana Stamenov, a zavesu na ovogodišnji festival spustiće, pola sata posle ponoći, Kepa & Free spirits uz repertoar legendarne grupe Smak, dodaje Smiljanić…