Podeljene prve “ponosne kartice” majkama sa troje i više dece u Požegi

Požega, 10. maj – Juče su, u prepunoj velikoj sali SO Požega, podeljene prve “ponosne kartice” majkama sa troje i više dece.

Interesovanje za ovaj vid pomoći porodicama sa više dece je prevazišao sva očekivanja, tako da su i pre skupa zainteresovane majke popunjavale izjave, nakon kojih će moći da dobiju pomenutu karticu, kojom se ostvaruju popusti u prodajnim objektima hrane, obuće, odeće, zdravstvenih usluga, za kulturne i sportske manifestacije, itd…

Prema prvobitnom spisku u našoj opštini se našlo 211 majki sa troje i više dece, međutim, od prisutnih u sali, samo je desetak juče dobilo karticu, dok će ostali svoje preuzeti u petak ili naredne nedelje, u zavisnosti od toga kada budu odštampane.

Projekat je realizovao Pokret za decu “Tri plus“ u sradnji s opštinom Požega, a ispred ovog pokreta prisutne je pozdravio Vladica Gavrilović, koji je rekao da ovim činom postajemo jedna velika porodica u kojoj svi razmišljamo jedni o drugima, kako bi težinu vremena u kojem živimo lakše prebrodili.

On je pojasnio i kakve sve mogućnosti pruža ponosna kartica i gde se sve može koristiti.