Podrška mladim poljoprivrednicima

Požega, 17. maj – Deset mladih poljoprivrednika iz Požege dobilo je podršku za razvoj porodičnog gazdinstva. Juče su objavljeni rezultati konkursa za podršku mladima koji su se opredelili za bavljenje poljoprivredom.
Komisija je donela odluku da podrži sve, jer su imali odlične ideje, pokazali veliki entuzijazam i volju da razvijaju porodično gazdinstvo i bave se poljoprivredom. Posebno dobar utisak ostavila je međusobna podrška učenika, što je komisiju motivisalo da donacijama nagradi sve studente i za to zatraži dodatnu podršku donatora, rekao je za Požega radio Kojo Bošković, direktor poljoprivredne škole “Ljubo Mićić” iz Požege.

Učenicima će biti obezbeđena sredstva za rad – raznovrsna poljoprivredna mehanizacija, sadni materijal, sistemi za navodnjavanje i druga oprema, u skladu sa individualnim potrebama mladih poljoprivrednika.

Projekat podrške mladim poljoprivrednicima realizuje se u okviru projekta nemačke razvojne saradnje “Podsticanje zapošljavanja mladih”, a sprovodi ga Fondacija “Ana i Vlade Divac” u partnerstvu sa opštinom Požega, kao i srednjom poljoprivrednom školom „Ljubo Mićić“ iz Požege dodaje Bošković.