Potrebni smeštajni kapaciteti za ugrožene porodice iz naše opštine

Požega, 2. novembar – Centar za socijalni rad u Požegi i ove jeseni obezbedio je  pomoć za nabavku ogreva najugroženijim stanovnicima naše opštine. Oni su za grejanje u predstojećoj zimi dobili po 7000 dinara.

Djurdje Raković, direktor Centra za socijalni rad, kaže da je pomoć u oktobru primilo preko 140 socijalno ugroženih, a da će u ovom mesecu lista korisnika biti proširena i na invalidne osobe.

Socijalno ugrožene porodice, na gradskom području, zahvaljajući angazovanju Centra i Crvenog krsta, svakodnevno u narodnoj kuhinji dobijaju kuvani obrok, dok su takva lica sa seoskog područja u ovoj godini dobila po paket sa osnovnm životnim namirnicama i sredstvima za higijenu.

Djurdje Raković napominje i da trenutno ima bar 8 porodica kojima je neophodno rešiti pitanje smeštaja. Angažovanjem Centra za cosijalni rad nedavno je zbrinuta porodica sa četvoro dece. Oni su smešteni u adaptiranu kuće u Gorobilju kojom raspolaže Centar.

Svaki stambeni prostor koji bi bez mnogo ulaganja mogao da se privede nameni i u njega smeste ovakve porodice je dobrodošao, kaže Raković.