Proširuje se deponija Duboko

Užice, 26. oktobar – Deponija Duboko je mesto gde se vrši selekcija i odlaže otpad iz dva grada, Čačka i Užica i sedam opština: Požege, Arilja, Ivanjice, Lučana, Kosjerića, Bajine Bašte i Čajetine. Trenutno se u Dubokom radi na sanaciji postojećeg i izgradnji novog dela, čime bi se duplirao deponijski prostor.

Iako je najavljivano da će do proleća 2018. godine, prva faza, koja podrazumeva stabilizacione radove i izgradnju jedne nove ćelije za otpad, biti gotova, taj rok je prolongiran.

Kako saznajemo od Nedeljka Milosavljevića, direktora deponije, od radova se ne odustaje, ali zbog potrebe da se izvrši dodatno uskladjivanje projekta sa stanjem na terenu još nisu započeti konkretni radovi.

U drugoj fazi projekta predvidjena je izgradnja još dve ćelije, pa će proširenjem na drugu stranu Turskog potoka biti obezbedjen prostor za deponovanje otpada u narednih 10 do 12 godina. Za radove na deponiji obezdedjeno je 2.5 miliona evra od strane švedske vladine agencije Sida i 2 miliona evra od resornog ministarstva Republike Srbije.