Sadržajna nedelja u požeškom SKC-u

Požega, 4. jun – Sportsko- kulturni centar Požega punom parom ulazi u ovu sedmicu. Već sutra veče očekuje nas nova postavka slika u Gradskoj galeriji. Svoja ulja na platnu izlaže Užičanin  Djordje Stanić. Umetnik, koji ove godine obeležava 30 godina stvaralaštva, donosi nam dela objedinjena pod nazivom “Predeli iz moga kraja”. Otvaranje izložbe planirano je sutra za 19 sati.

Naredni dan, u sredu, u bioskopu se nastvaljaju projekcije domaćih filmskih klasika. U saradnji sa Jugoslovenskom kinotekom i Vip-om Sportsko- kulturni centar nam, svake sedmice, donosi po jedno restaurirano i digitalizovano ostvarenje domaće kinematografije.

Ovoga puta moći ćemo da pogledamo film Živojina Pavlovića “Kad budem mrtav i beo”, kaže direktor Sportsko-kulturnog centra Srdjan Stevanović i dodaje da je ulaz besplatan.

Kraj nedelje donosi nam i vrlo bogat muzički program. U petak i subotu očekuje nas 7. “Maglednijada”, na kojoj će pored lokalnih bendova iz Požege i okoline nastupiti i grupe Bjesovi i Ortodox Celts.