Saopštenje Kabineta predsednika opštine Požega

Požega, 3. april – Danas je redakciji Požega radija prosleđeno saopštenja Kabineta predsednika opštine Požega, koje prenosimo u celosti:

“Povodom poslednjih događaja u Požegi u kojima su se pojavile informacije da je pojedinim učesnicima, odnosno jednom od organizatora protesta u Požegi stiglo pismo sa pretećom sadržinom, iz Kabineta predsednika opštine Požega javnosti je upućeno

Saopštenje za javnost

Povodom informacija koje su se poslednjih dana u javnosti pojavile, da je jednom od organizatora protesta u Požegi stigo pismo sa pretećom sadržinom, obraćamo se javnosti sa izrazima žaljenja zbog ovakvih dešavanja u našem gradu.

Energično se ograđujemo od svih pojedinaca koji su spremni da politička neslaganja rešavaju i na nasilan način, uz tvrdnju da takvi pojedinici niti su iz redova, niti su bliski ljudima koji vrše vlast u opštini Požega.

U poslednje vreme su i sami čelni ljudi opštine bili izloženi agresivnom ponašanju i pretnjama, čak i prema članovima porodica, ali smo u cilju odbrane, pokrenuli niz aktivnosti pod sloganom „Projektima protiv nasilja“, sa željom da se umesto svađa i trvenja,  okrenemo projektima i njihovoj realizaciji, u cilju stvaranja što bolje klime i uslova za život svih nas a posebno naše dece.

Da bi to i realizovali, pozivamo sve sugrađane da se zajednički posvetimo izgradnji bolje Požege a od nadležnih organa i institucija zahtevamo da sprovedu sve neophodne istražne radnje, utvrde da li je i ko slao preteća pisma, o tome izveste javnost a počinioce najoštrije kazni.

Nadamo se da će istina što pre izaći na videlo, izgrednici biti pronađeni i kažnjeni a u Požegi ponovo zavladati mirna, radna atmosfera na dobrobit svih građana opštine Požega.”

U  Požegi,
03. 04. 2018. godine                                           Kabinet  predsednika opštine Požega