Sindikati i njihova uloga…

Požega, 25. maj – Uloga sindikata u socijalnom dijalogu na lokalnom nivou u pogledu pridruzivanja Evropskoj uniji, tema je kojom su se danas bavili članovi i rukovodstvo Ujedinjenog granskog sindikata “Nezavisnost” u biblioteci poljoprivredne škole u Pozegi.

Gosti su bili Prof. dr Zoran Stojiljković, profesor na Fakultetu političkih nauka u Beogradu i predsednik ujedinjenog granskog sindikata “Nezavisnost” Srbije i predsednik granskog sindikata prosvetnih radnika “Nezavisnost” prof. dr Tomislav Živanović.

Gostujući u našem jutarnjem programu Milovan Vuksanović, predsednik regionalnog povereništva granskog sindikata prosvetnih radnika “Nezavisnost” i član izvršnog odbora ovog sindikata, kazao je je kako bi u prvom redu sindikati trebali biti ujedinjeni i složni, jer bi na taj način stvari oko rešavanja pitanja radničkih prava puno bolje funkcionisale i naglasio da se moraju poštovati odredbe, odnosno okvir ponašanja koji nalaže EU, a koji je bitan kako bi socijalni dijalozi postali demokratičniji…