Slike Aleksandra Vučića na Koraksovoj izložbi

Požega, 14. april – Danas je u redakciju Požega radija stiglo obaveštenje inicijative „Protesti u Požegi” u kome se kaže da je današnja Koraksova izložba karikatura u Klubu mladih u Požegi “dorađena” slikama Aleksandra Vučića.

Obaveštenje prenosimo u celosti

“Inicijativa „Protesti u Požegi” je zakupila prostor Kluba mladih Požega koji je u sastavu Sportsko-kulturnog centra Požega (u prilogu je i priznanica koja potvrđuje da je prostor plaćen).

Juče smo postavili izložbu našeg uglednog karikaturiste Predraga Koraksića Corax-a, ali preko noći neko nije bio dokon.

Jutros u Klubu mladih pored izloženih karikatura pojavile su se, fotografije Aleksandra Vučića, predsednika Srbije i SNS-a iznad Koraksovih karikatura.

Ako smo zakupili prostor i ako je v.d. direktoru Sportsko-kulturnog centra Požega poznato zbog kog sadržaja, pitamo se kako je neko mogao našu izložbu da „dorađuje“?
Zaposleni u Sporsko-kulturnom centru Požega koji je jutros otključao Klub mladih je rekao da mu je rečeno da “Niko ništa ne sme da skida sa izložbe!”

Njima na čast, čekamo autora i danas pričamo o slobodi!

Takođe, naš mali grad je ceo izlepljen slikama Aleksandra Vučića, pored svakog našeg plakata bar po 2 komada, a na Trg Slobode gde se održava naš VI protest danas postavljeni su golovi za mali fudbal.

Dođite na tribinu u 15h u Klub mladih Požega i na protest u 17h na Trg Slobode!”