Slobodna zona u Požegi

Požega, 1. jun – I ovog proleća filmski festival “Slobodna zona” tradicionalno organizuje fimsku turneju po Srbiji! Publika u preko 50 mesta i gradova imaće priliku da, do kraja juna, potpuno besplatno, pogleda pet filmova sa festivala održanog tokom novembra u Beogradu, Novom Sadu i Nišu.

Koordinator festivala Branko Nikolić, postarao se da požeška publika naredna tri dana uživa u igranim i dokumentarnim filmovima, a gostujući u “Budilniku” radio Požege, istakao je da je predvodnik Turneje dokumentarni mjuzikl “Dan oslobođenja”, koji prati posetu i kontroverzni nastup slovenačke grupe Laibach u Severnoj Koreji.

Na programu će se naći i “Čavela”, dokumentarni film o legendi lationameričke muzike, pevačici Čaveli Vargas, koji  je postao hit evropskih festivala 2017. i na 12. “Slobodnoj Zoni” osvojio nagradu publike.

Pred požežanima će se danas, sutra i u nedelju, na repertoaru turneje “Slobodne zone”, naći i filmovi “Ćambra”, igrani film “Crveni pas: pravi plavi”, o prijateljstvu i avanturama dečaka i jednog olinjalog psa, koji postaje australijska legenda, kao i dokumentarac “500 godina” koji prikazuje epsku priču o otporu i borbi za slobodu, koja je dovela Gvatemalu do prelomne tačke u njenoj istoriji, dodao je Nikolić.