stoni tenis
1. februar - Novi prostor za sve ljubitelje stonog tenisa
U subotu 4. februara u Požegi će biti održano amatersko prvenstvo Požege u stonom tenisu.

Održavanje ovog takmičenja omogućeno je obezbedjivanjem adekvatnog prostora u Sportskoj hali gde od danas počinje da radi sala za stoni tenis namenjena prvenstveno rekreativcima. U istom prostoru će i STK Požega organizovati takmičenja od kojih je prvo u nizu u subotu kaže direktor predužeća Sportski objekti Dejan Mrkić.

Željko Dimitrijević, iz STK Požega, ne krije zadovoljstvo novim prostorom za igru i omasovljenje ovog sporta u Požegi. Kaže da ima puno ljudi koji bi želeli da se rekreativno bave stonim tenisom, ali zbog skučenosti prostora stono-teniskog kluba to do sada nisu mogli. Već ima mnogo planova kako novu salu iskoristiti na najbolji način.

detalj iz novog prostora STK Požega

detalj iz novog prostora STK Požega

2. april - Neozbiljnost stonoteniskih radnika na delu
Još jednom su ljubitelji stonog tenisa u Požegi ostali uskraćeni za mogućnost uživanja u gledanju prvenstvenog meča. Neozbiljnost, ili kako to već nazvati, protivnika koji igraju protiv stonoteniserki Požege, počinje da ljuti one koji prate dešavanja u Prvoj ligi Srbije u našem gradu. Protekle sezone u Požegu nisu doputovale ekipa Sloge iz Ostojićeva i Beočina, a danas se u našem gradu nisu pojevile ni igračice novosadske ekipe NS 2011. Prema pravilniku Stonoteniskog saveza Srbije, požežanke će ovaj duel dobiti službenim rezultatom – 4 : 0. Naravno, pre konačne odluke rukovodstvo gostujuće ekipe će morati da Disciplnskoj komisiji saveza obrazloži svoj nedolazak na utakmicu. Narednog vikenda Požežanke putuju u Bačko Gradište, gde se sastaju sa domaćom Vojvodinom.

reketi na odmoru – gde je protivnik?

Sve je danas bilo spremno za susret Požege i ekipe NS 2011. Međutim predstavnici novosadske ekipe su se javili i saopštili da nisu u mogućnosti da doputuju na megdan u Požegu. To je bio kraj ovog susreta, doduše i pre njegovog početka. Čemu sve to? Gošće će službenim rezultatom izgubiti meč, oduzeće im se i jedan bod, platiće i novčanu kaznu, koja je uzgred budi rečeno, sramno mala, da ne kažemo simbolična i sve će se zaboraviti. Postavlja se pitanje u čemu je draž takmičenja? Zar se tako privlači publika? Hoće li neka nova deca igrati stoni tenis, ako im oni koji vode klubove uskrate mogućnost da se takmiče? Hoće li sutra u klubovima, pre nego se zapitaju zašto deca odlaze u druge sportove, isti oni koji vode te klubove postaviti sebi pitanje – Ima li krivice u nama? Možda to mogu da reše i roditelji, jednostavno odvodeći decu u druge klubove, koji će im omogućiti da se takmiče svakog vikenda i tako stiču, preko potrebno, iskustvo.
A Vi, gospodo rukovodioci pojedinih klubova, zapitajte se sami – jeste li tu zbog sportista ili zbog svoje koristi? Pravim ljubiteljima sporta odgovor je jasan i nikakvo opravdanje, sa vaše strane ne dolazi u obzir. Ukoliko niste u mogućnosti da obezbedite da klub funkcioniše, povucite se, nije sramota. Možda neko drugi može da učini mnogo više, a Vi, ukoliko zaista volite stoni tenis, ili sport uopšte, pogledajte moguće da ima neka prazna stolica na tribinama, kupite kokice, kikiriki, semenke i uživajte. Tako će te biti i dalje deo sporta, ali dovoljno daleko da ga direktno vodite u sunovrat i upropaštavate!

Odlazak na gostovanje je nekada mnogo više od same utakmice. Pobede i porazi su sastavni deo sporta i oni se podrazumevaju. Putovanje na neki meč je nešto posebno. Zajedničko druženje, upoznavanje novih sportskih prijatelja, zajednički ručak, večera… Ima tu mnogo važnijih stvari od dobijenih i izgubljenih bodova. Ko u klubovima o tome razmišlja? Razmišljaju li o tome oni koji vode takmičenje? Mnogi će to opravdati nedostatkom novca. A istovremeno slušamo kako se isti ti čelnici klubova hvale da pored sportskog imaju i vaspitni uticaj na decu. Ako je to tako onda im treba (mislim sportistima) pomoći da prevaziđu problem. Odustajanje od rešavanja problema, u ovom slučaju nedolaska na utakmicu, nije rešenje, već novi problem. Rešavanjem ovog, jednostavnog problema, pomoćićete toj deci, da sutra, kada odrastu, oni sami dođu do rešenja nekih možda mnogo krupnijih teškoća. Razmišljajte o tome gospodo iz Novog Sada!!!