Sutra zasedaju opštinski većnici

Požega, 14. decembar – Za sutra je zakazana 13. sednica Opštinskog veća opštine Požega. Dnevni red za ovo zasedanje je izuzetno obiman i podrazumeva 28 tačaka. Kao najvažnija se izdvaja odluka o budžetu naše opštine za narednu godinu. Pre toga članovi Veća će se izjašnjavati o još jednom rebalansu budžeta za 2017.

Programi i planovi rada za narendu godinu su teme koje će sutra takodje biti obrađene na ovom zadsedanju. Pred opštinskim većem naći će se programi poslovanja u 2018. godini JKP “Duboko”, JP “Rzav” i JKP “Naš dom”. Zatim planovi i programi Razvojne agencije Požega, Turističke organizacije, Centra za socijalni rad i Narodne biblioteke.

Novoformiranoj ustanovi, Sportsko kulturnom centaru, posvećene su dve tačke dnevnog reda jer će se raspravljati o programu rada sa finansijskim planom za nastupajuću godinu i o pravilniku o organizaciji i sistematizaciji radnih mesta.

Pred članovima opštinskog veća naći će se i program Narodne kuhinje Crvenog krsta, predlog finansijskih planova za mesne zajednice, akcioni plan za unapredjenje položaja roma i program rada saveta za bezbednost saobraćaja naše opštine u 2018. godini.

Nakon sutrašnjeg zasedanja trebalo bi da bude poznat i iznos minimalne naknade za tekuće održavanje zgrada i visina naknade za rad prinudnog profesionalnog upravnika.

Na kraju sednice planirano je donošenje zaključka o produženju radnog vremena ugostiteljskih objekata za novogodišnje i božićne praznike. Sednica Opštinskog veća počinje sutra u 8 sati u maloj sali SO Požega.