Zeleni savet opštine Požega

Požega, 13. oktobar – Na sastanku koji je na ideju Force, a u saradnji sa lokalnom samoupravom, održan krajem septembra u Požegi, pokrenuta je inicijativa da se formira Zeleni savet naše opštine. U pitanju je telo koje bi trebalo da stručnu javnost, ali i sve ostale zainteresovane gradjane, uključi u proces donošenja odluka vezanih za očuvanje i unapredjenje životne sredine. Ovo telo trebalo bi da ima isključivo savetodavnu ulogu.

Miroslav Tamburić iz Force, kaže da je na području Zlatiborskog okruga ovakav vid organizovanja veoma zastupljem. Od 10 opština u pet je već formiran Zeleni savet, što je veliki uspeh, imajući u vidu na da području cele Srbije funkcioniše tek 20-ak ovakvih tela.

On očekuje da će zvaničan predlog za formiranje saveta biti predat lokalnoj samoupravi do kraja oktobra i da će u narednom periodu imati i prve konkretne zadatke.

Članovi u Zelenom savetu će se ubuduće okupljati na volonterskom nivou, a na inicijalni satanak odazvali su se prestavnici lokalne samouprave, Reginonalne razvojne agencije Zlatibor, JKP Naš dom, predstavnici udruženja gradjana, škola i mediji u Požegi, sa namerom da svoju ideju o Zelenom Savetu uskoro i ozvaniče.