Zlatibor predstavio letnju sezonu

Čajetina, 21. maj – Na gastronomskom spektaklu, uz tradicionalne specijalitete ovog kraja, Turistička organizacija Zlatibor najavila je nastupajuću letnju sezonu.

Prošle  srede TO Zlatibor je u beogradskom restoranu “Manufaktura”, uz pripremu i posluženje zlatiborskog doručka, održala interesantnu i ukusnu prezentaciju, sa ciljem da uz čuvene specijalitete svoga kraja najavi prolećno-letnju sezonu na ovoj najposećenijoj planini u Srbiji.

Da Zlatibor nije samo odlična gastronomska destinacija pokazuje i bogata ponuda letnjih sadržaja koje je predstavnicima medija, turističkih agencija, resornog ministarstva, predstavio direktor Turističke organizacije Zlatibor, Vladimir Živanović koji je naglasio da je sve spremno za predstojeću sezonu.

Sve goste Zlatibora očekuju brojni i zanimljivi sadržaji. Svi lokaliteti su spremni za posetioce, a u vrelim letnjim danima biće dostupna i dva otvorena bazena i osam kupališta u okruženju. Ove godine akcenat je stavljen na obeležavanje važnog jubileja, 125 godina organizovanog turizma na Zlatiboru, pa će jubilej biti obeležen mnogobrojnim dešavanjima, a centralni događaj biće Svečana akademija.

Goste očekuje izuzetno bogato kulturno leto sa mnoštvom tradicionalnih manifestacija, kao što su Sajam domaće rakije “Rakijada” u Šljivovici (15.jul), “Sabor trubača zapadne Srbije” i “Smotra narodnog stvaralaštva” (27-29 jula), kao i muzički festival “Hills Up”, od 10. do 12 avgusta, koji će okupiti najpoznatije rok grupe iz zemlje i okruženja.

Takođe će svakodnevno, na letnjoj pozornici na Kraljevom trgu, biti organozovani koncerti, nastupi kulturno-umetničkih društava, predstave za decu i izložb,e rekao je za naš radio Jovan Pavlović iz Turističke organizacije Zlatibor.