Zlatibor spremno čeka zimsku sezonu

Zlatibor, 7. novembar – Zlatibor je od zimskog turističkog centra prerastao u destinaciju koja vrvi od gostiju tokom cele godine. Ova planina beleži tend rasta broja posetilaca za prvih 10 meseci ove godine od 6 %. Na listi turističkih destinacija u Srbiji, po broju poseta, Zlatibor je trenutno na prvom mestu.

Vladimir Živanović, direktor TO Zlatibor, očekuje da na ovoj planini tokom 2017. boravi preko 260 000 gostiju. Zlatibor je posebno privlačan porodicama sa malom decom i sportskim ekipama, a dok ne krene zimska turistička sezona u fokusu je kongresni turizam.

Na ovoj planini oko 70 % gostiju je iz Srbije, a privlačni su i gostima iz BiH, Crne Gore, Makedonije i Rumunije. U poslednje vreme na Zlatiboru se odmara sve više Rusa, ali i posetilaca iz Nemačke i Belgije.

Vladimir Živanović kaže da trenutno rade na promociji zimske ponude. Ko će nastupati za novogodišnje praznike na Kraljevom trgu znaće se za 10-ak dana, a radi se na pripremi svih lokacija koje će privući goste tokom snežnih dana.

Cene smeštaja na Zlatiboru miruju više godina u nazad, apartman u privatnom smeštaju u zimskoj turističkoj sezoni može da se nadje po ceni od 20 do 50 evra, a u hotelima polupansion od 25 do 60 evra, kaže Živanović.