17 милиона динара за унапређење примарне пољопривредне производње у сточарству и биљној производњи

Пожега – Општина Пожега ове године ће улагање у физичку имовину пољопривредних газдинстава подржати са 17 милиона динара. Средства су намењена инвестицијама за унапређење примарне пољопривредне производње у сточарству и биљној производњи. Јавни позив за подношење захтева објављен је јуче, каже Радоица Бурлић из службе за пољопривреду Општинске управе у Пожеги. Подстицајна средства за куповину опреме и механизације додељују се у износу од 50 %  вредности инвестиције, без ПДВ-а, а максималан износ повраћаја је 100 000 динара по газдинству без обзира на вредност инвестиције.

Претходних година највеће интересовање владало је у области биљне производње. Пољопривредници су, уз помоћ општине, начешће улагали у воћарство кроз набавке система за наводњавање, прсталица, атомизера, косачица и тримера.

Информације о документацији потребној за учешће на Јавном позиву могу се пронаћи на интернет страници општине Пожега. Додатна појашњења пољопривредни прозвођачи добиће у просторијама Општинске управе Пожега у канцеларији бр.39.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Fill out this field
Fill out this field
Молимо вас да унесете ваљану адресу е-поште.
You need to agree with the terms to proceed

Изборник