20 година рада Дома за старе

Пожега – Дом за старе на Савинцу у августу пуни 20 година рада. И даље стиже више захева за смештај него што има расположивих капацитета. Радосав Обрадовић нови в.д. директора Центра за социјални рад каже да у складу са процедуром  и могућностима они покушавају да удовоље жељама будућих корисника. Након периода када је Дом био под посебним мерама заштите од корона вируса сада је ситуација доста растерећенија, па покретни корисници могу пролећно време да проводе и у дворишту. Цене смештаја у Дому одређује  Министарство за рад, запошљавање, борачка и социјална питања, а оне зависе од степена подршке која се пружа корисницима.

Према речима Обрадовића током ове године поред обнове лиценце за установу у плану је и уређење подрумског простора који се у једном делу користи као котларница, а у другом као остава.

„Двадесет година постојања је јубилеј за поштовање, али он и обавезује да се све оно што не функционише одради. Зимус је био ексцес у Дому са системом за грејање, али брзом интервенцијом ствар је доведена у ред. Ми просторије, како вам је познато, користимо, оне су Здравственог центра Ужице. Имамо подрум, где је котларница и то је у једном стању које може да се побољша. Ресорно министарство нам је одобрило средства, сада ћемо објавити јавну набавку за радове, тако да пре јубилеја то одрадимо. Желимо да тај подрумски простор што боље искористимо, да намирнице које имају дневни и седмични карактер буду у што бољим условима, каже Обрадовић.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Fill out this field
Fill out this field
Молимо вас да унесете ваљану адресу е-поште.
You need to agree with the terms to proceed

keyboard_arrow_up