Горња Добриња гради своје место на туристичкој мапи Србије

Пожега – Горња Добриња има потенцијала да постане носилац културног туризма наше општине. Осим, тренутно актуелних, индивидуалних посета надају се да ће бити у прилици да угосте и ученике на организованим екскурзијама и излетима. У сарадњи са СO Пожега, ТО Пожега и уз подршку државе активно раде на инфраструктурним пријектима и екологији, али и адаптацији и заштити објеката од значаја како би употпунили туристичку понуду села.

Поред богате и очиване природе, Горња Добриња туристима може да понуди  и упознавање са културом и историјом овог краја. Спомен комплекс Милошу Обреновићу састоји се од цркве Светих Апостола Петра и Павла, чардака, звоника и споменика кнезу Милошу. У плану је изградња и уређење на месту родне куће књаза Милоша, адаптација Матијавића воденице, Јеремића конака и дела школе где ће бити спомен соба Обреновића.

Од инфраструктурних пројеката председник Месне заједнице Горња Добриња, Василије Чарапић издваја иградњу мреже отпадних вода и постојења за пречишћавање, адаптацију спортских терена, као и улагања у путеве…

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Fill out this field
Fill out this field
Молимо вас да унесете ваљану адресу е-поште.
You need to agree with the terms to proceed

keyboard_arrow_up