Још један парк у Пожеги добија нови изглед

Пожега – Ускоро крећу радови на уређењу малог парка на углу улица Војводе Степа и Књаза Милоша у Пожеги. На самом уласку у град из правца Чачка, зелена површина у облику троугла добиће нови изглед. Средства за радове и мобилијар обезбедило је Министарство туризма, преко пројекта за уређење туристичке инфраструктуре којим је конкурисала ТО „Регија Западна Србија“. Наташа Брадоњић, директорица Туристичке организације у нашем граду каже да ће на тој површини, која није велика, бити задржано постојеће растиње, а да ће парк добити бехатон стазе и клупе за одмор.

„Биће клупе за седење, биће мале, уске поред клупа бехатон стазе и корпе за смеће. Са стране Улице Војводе Степе биће постављени рекламни, односно туристички панои.“

Првобитна идеја је била да се на тој локацији постави и нешто од справа за игру деце, што би значило и постављање нове подлоге. Од те идеје се одустало, али и од још неких јер је у међувремену дошло до великих промена цена.

„Ми смо писали тај мали парк у октобру месецу прошле године. Дошло је до промена цена као и на сваком пројекту. Имали смо сигурно три, четири ревизије тог пројекта. Сада смо дошли коначно до онога што можемо да урадимо за новац који смо добили. Све иде преко Туристичке регије Западна Србија. Они расписују јавни позив, они бирају извођача. То је све завршено, очекује се почетак радова, а рок за завршетак је 60 дана“, каже Наташа Брадоњић.

Уређење парка на углу улица Војводе Степе и Књаза Милоша је само једна амбијентална целина у нашој општини, којом се у 2022. бавила Туристичка организација. Захваљујући пројекту који је подржало ресорно министарство, али и локална самоуправа завршена је 1. фаза уређења туристичко-рекреативног центра „Борјак“. До Нове године на тој локацији треба да буде постављена и теретана на отвореном. Наставак радова се очекује следеће године, када ће се средствима из Европске уније изводити радови и на уређењу комплекса „Савинац“.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Fill out this field
Fill out this field
Молимо вас да унесете ваљану адресу е-поште.
You need to agree with the terms to proceed

Изборник