Расписани конкурси за учешће на овогодишњој „Интеракцији“

Пожега – Независни филмски центар Филмарт из Пожеге, је поводом одржавања Интеракције 2023, расписао конкурсе за учествовање у осамнаестом Студентском филмском кампу, као и на једанеастом издању Радионице документарног филма.

Овогодишњи Камп се одржава од 6. до 23. августа 2023. године и на њему учествује 15 учесника – студената продукције, режије, камере, дизајна звука, и монтаже. Учесници, подељени у три екипе, током боравка у Чачку, Ужицу и Пожеги, снимаће три кратка, креативна, документарна филма. Рок за пријаву за Камп је 4. април 2023. године.

Други конкурс, расписан је за Радионицу документарног филма која ће трајати од 16. до 23. августа ове године. Радионица је интензивни, седмодневни, едукативни програм намењен филмаџијама, студентима филмских академија, као и свима онима који желе да, кроз предавања и разговоре, унапреде знања и вештине из области креативног документарног филма, или развијају своје документарне пројекте са нашим експертима – истакнутим документаристима. Рок за пријављивање на конкурс за учешће на Радионици је 30. април 2023. године.

Главна фаза Интеракције 2023 (16 – 23. август) ће бити реализована у Чачку у оквиру програма „Престоница културе Србије 2023“, а поред Кампа и Радионице, у том периоду у Чачку биће одржан и други по реду Интеракција: фестивал кратког фокументарног филма, програм ИВА. лаб, као и први пут Интеракција:Teen Doc – радионица документарног филма за средњошколце са подручја Западног Балкана.

ФОТО: Милица Ђорђевић

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Fill out this field
Fill out this field
Молимо вас да унесете ваљану адресу е-поште.
You need to agree with the terms to proceed

keyboard_arrow_up