Пожега домаћин Пекаријаде

Пожега – У Пожеги се данас и сутра одржава Пекаријада, Национално такмичење за најбољег професионалног пекара. На путу до полуфинала и финала пекари се најпре надмећу на предтакмичењима која су до сада одржана у Београду, Новом Саду и Нишу,док се  последње одржава у Пожеги. Тек када се сва заврше биће познато ко се пласирао за даље такмичење, каже Љубомир Павловић, члан организационог одбора Пекаријаде.

У просторијама Пољопривредне школе „Љубо Мићић„ данас се 20 пекара из Пожеге и места у окружењу надмеће у прављењу бурека и пице, док ће пред њима сутра бити нови изазови – хлеб, штрудла са маком и уметничко дело.

„Пожега је изабрана првенствено због тога што је ту Пољопривреда школа, али и да мало промовишемо наш занат. Такмичари су и из Косјерића, Чачка, Краљева, са Златибора, из Прибоја, значи да кажемо Златиборски округ. С обзиром да имамо, као и у свакој струци, одлив у иностранство добар је одзив за такмичење, изузетан. Награде су припремљене, то ће бити када буде проглашење победника. Награде су 800 еура у динарској противвредности  и наравно снимања и промовисање победника“, истиче Павловић.

Полуфинале Пекаријаде буће у јуну, а велико финале у октобру. У категорији млади пекар такмичење ће биће одржано накнадно, а они ће имати само један задатака, да направе погачице са чварцима.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Fill out this field
Fill out this field
Молимо вас да унесете ваљану адресу е-поште.
You need to agree with the terms to proceed

keyboard_arrow_up