40 милиона динара за пожешки спорт

Пожега – Локални буџет намењен за спорт у Пожеги за ову годину износи 40 милиона динара. Више од половине ових средстава је распоређено за програмско финансирање клубова. Опредељена средства за 2023. за која су конкурисали током прошле године, биће им исплаћена у два дела. Трошење првог дела добијеног новца клубови би требало да правдају до 15. јула, када треба да уследи и уплата преосталих средстава. Марко Маћић, секретар Спортског савеза наше општине каже да су буџетом предвиђена средства и за одлазак на Моси игре, организовање кроса и школска такмичења.

“Општина Пожега је ове године одвојила 40 000 000 динара за спорт, од чега је у самом старту распоређено преко програмског финансирања 26 695 000 динара. Четрдесет клубова је конкурисало за средства за 2023. годину и свих 40 клубова је добило одређену количину средстава. Веома мали број клубова није стигао, из оправданих разлога, да потпише уговоре, али очекујемо да и они у наредних пар дана потпишу уговоре и добију средства за такмичења.
Већина остатка новца се реализује на школска такмичења у нашој општини и такође део средстава се користи за организовање пролећног и јесењег општинског кроса. Моси игре ове године ће бити одржане у Црној Гори, тачније у Колашину, и за Моси игре је опредељено 2 000 000 динара”, каже Маћић.

Из Спортског савеза поручују да до 20. априла примају предлоге програма организација у области спорта за 2024. годину.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Fill out this field
Fill out this field
Молимо вас да унесете ваљану адресу е-поште.
You need to agree with the terms to proceed

keyboard_arrow_up