Милан Павловић: У Израелу се све десило изненада

Пожега – Ситуација у Израелу и Гази је све тежа. Информације које долазе до нас, путем разних медија, говоре да би овај сукоб могао потрајати и да се за сада не назире трајно решење. Много грађана Србије, у тренутку избијања сукоба, се налазило у Израелу, а међу њима је био и Милан Павловић, бивши рукометаш пожешке Слоге, а данас члан екипе Рамат Хашарон.

Милан је гостујући на радио Пожеги рекао да су сирене за опасност честа појава у Израелу., али дотадашњи инциденти су трајали кратко и људи су били навикнути на те ситуације. Он је, тог петка, 6. октобра, у раним јутарњим сатима, када се огласила сирена, помислио да ће се све окончати врло брзо, као и у претходним случајевима. Са супругом и двоје деце је отишао из стана у склониште, да би се касније вратили у стан, а потом, од комшија сазнао шта се догодило и да је стање веома тешко. Од руководства клуба је добио информације да се све прекида и да је заустављено првенство. Такође је прекинута и настава у школама, и како каже јасно је било да је ситуација веома тешка и нимало наивна.

Схвативши шта се дешава Милан се мејлом обратио нашој амбасади, међутим није добио одговор, да би касније контактирао наш конзулат, од кога је добио повратну информацију да га имају на списку, али да нису сигурни када ће бити организован лет за Београд. У међувремену Милан се чуо са Немањом Гојковићем, такође бившим рукометашем Слоге, који је као и он играо у Израелу, али у екипи Херцлија. Немања се спаковао и дошао у Хашарон, где је код Милана провео наредна два дана до евакуације из Израела. Њих двојица су у међувремену купили авионске карте за Тиват, али само пола сата касније уследио је позив из амбасаде Србије у Тел Авиву, где су обавештени да су на списку путника за лет Ер Србијом ка Београду.

Уследило је паковање и укрцавање у авион, којим су стигли у Србију.

Милан је већ седам година у Израелу и све те године је у једном клубу – Рамат Хашарон. Према његовим речима од његовог доласка до данас рукомет се у Израелу подигао на виши ниво, а томе доприноси и све већи број странаца који наступају у њиховим клубовима. Павловић је сада и капитен овог клуба, а добио је и тренерску лиценцу, тако да ради и са кадетима и јуниорима овог клуба. Ова сезона је добро почела за Рамат Хашаром. Одиграна су три кола, пре прекида, у којима су они уписали три убедљиве победе.

Павловић, у овом тренутку, није сигуран када ће поново у Израел, мада је од клуба добио информацију да би рукометно првенство могло да се настави крајем новембра. Уколико се ситуација не смири, постоји могућност да до краја сезоне одигра за неки наш клуб, а његове амбиције су и даље везане за Израел.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Fill out this field
Fill out this field
Молимо вас да унесете ваљану адресу е-поште.
You need to agree with the terms to proceed

keyboard_arrow_up