Вандредна ситуација у делу територије општине Пожега

Пожега – Нове падавине током јучерашњег дана, додатно су погоршале стање на путевима у појединим деловима пожешке општине па је Штаб за ванредне ситуације данас донео нове одлуке.

Након нових падавина, током јучерашњег дана, на подручју пожешке општине, ситуација на терену је додатно погоршана – констатовано је на седници општинског Штаба за ванредне ситуације.То је био разлог да чланови Штаба донесу одлуку о проглашењу ванредне ситуације у делу територије општине Пожега и то у следећим месним заједницама: Висибаба, Глумач, Здравчићи, Тврдићи, Доња Добриња, Отањ, Љутице, Узићи и Рупељево.

У исто време донета је одлука о ангажовању субјеката од посебног значаја за заштиту и спасавање ради враћања бујичних водотокова у своја корита и довођење путева у стање проходности, не само на територијама где је проглашена ванредна ситуација, већ по потреби и ван њих.

Што се тиче саобраћаја, те снабдевања струјом и водом, за сада нема проблема, констатовано је на седници.

Чланови Штаба за ванредне ситуације су и даље у непрекидном контакту и прате ситуацију из сата у сат јер се, према прогнозама метеоролога, обилне падавине могу очекивати и наредних дана.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Fill out this field
Fill out this field
Молимо вас да унесете ваљану адресу е-поште.
You need to agree with the terms to proceed

keyboard_arrow_up