Пожега – Пољопривредна школа у Пожеги претходних дана била је по други пут домаћин „Пакаријаде“, националног такмичење које окупља најбоље пекаре из целе Србије.
Прва такмичења одражана су у марту, а током овог месеца осим у Пожеги пекари ће своје умеће тестирати у Параћину и Лесковцу. Велико финале биће у Београду у новембру, а од септембра професионалним пекарима ће се придружити и будући млади пекари.
На такмичењу за најбољег пекара Србије, пријављени кандидати се надмећу у укупно шест категорија. За пекаре професионалце, предвиђено је пет категорија: хлеб, бурек, штрудла, пица и кроасан, док ће најбољи млади пекари имати изазов да припреме најбољу штрудлу са маком.
Оваква окупљања су од велике важности за пожешку школу и промоцију пекарства, у ситуацији када се све мање младих одлучује за овај образовни профил, каже наставница стручних предмета Весна Стојковић.