7. април – Дан општине Пожега

Пожега – Општина Пожега данас обележава свој празник у спомен на одлуку књаза Милоша Обреновића из 1832. године „да град оснује и темеље истог постави“. И ове године Дан општине прославља се у условима епидемије и борбе против корона вируса. Изаостале су културне манифестације и свечана седница СО, али се, уз поштовање свих епидемијских мера, није одустало од доделе традиционалних признања и награда “7. април”. Награђенима и похваљенима испред локалне самоуправе  обратили су се председник СО Пожега Дејан Мркић и заменик председника Општине Пожега Иван Новаковић. У свом излагању Мркић се захвалио  испред скупштине свим награђеним и похваљеним појединцима и колективима из Пожеге који су у претходном периоду дали немерљив допринос у раду и залагању да се ситуација услед пандемије што лакше преброди.

Заменик председника Општине Пожега Иван Новаковић истиче да су признања која су данас додељена  израз препознавања истакнутих појединаца и колектива из Пожеге, од стране локалне самоуправе и да су свакако један вид захвалности за постигнуте резултате.

Општинско признање у виду Повеље припало је ове године Дому здравља Пожега и болници на Савинцу. Као посебан вид јавног признања за постигнуте резултате и достигнућа од значаја за унапређење, развој и афирмацију наше општине Плакета са грбом општине додељена је Добровољном ватрогасном друштву, Клубу за борилачке и екстремне спортове “Соко” и Бојани Тешовић, доктору ветеринарске медицине на Ветеринарском специјалистичком институту Краљево. Добитници признања у виду Похвале су: Гимназија “Свети Сава”, Пољопривредна школа са домом ученика “Љубо Мићић”, Црвени крст Пожега, професорица Сања Парезановић, наставница Драгана Прокопијевић – Кандић, голман Ненад Ерић, васпитачица Ирена Пејовић, хирург Миљан Ћеранић и Биљана Поповић, носилац пољопривредног газдинства из Горобиља. Поводом Дана општине уручена су и признања у виду Награде у новчаном износу од 30.000 динара. Она су припала ученицима основних и средњих школа у Пожеги. За успех су награђени: Мина Трнавац, Вељко Мићовић, Олга Стојановић, Стефан Тодоровић, Огњен Милићевић и Лука Цвијовић.

Испред награђених и похваљених окупљенима су се обратили др Вера Матовић, директорица Дома здравља Пожега и Ненад Ерић прослављени фудбалски голман.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Fill out this field
Fill out this field
Молимо вас да унесете ваљану адресу е-поште.
You need to agree with the terms to proceed

keyboard_arrow_up