Александар Вучић у Ужицу

Председник Србије Александар Вучић рекао је данас, обраћајући се грађанима у Ужицу, да су планирани бројни инфраструктурни радови како би се поспешио туризам у овом крају, и најавио да ће радови на обилазници око Ужица кренути најкасније половином октобра.

„Због сталних гужви у граду и загађења ваздуха одлучили смо да изградимо обилазницу у дужини од око пет километара“, казао је Вучић. Истакао је да се не ради о обичном путу, већ о саобраћајници профила аутопута, који ће коштати најмање 25 милиона евра, највероватније 30 милиона евра.

„Оно што сам рекао данас држите ме за реч, обилазницу крећемо да радимо најкасније до краја октобра. То су ствари које ће да промене животе ваше деце, гарантовати вашу будућност“,реко је Вучић у Ужицу.

Председник је указао да ће бити завршен аутопут до Паковраћа до краја ове године, а до средине идуће до Пожеге, па се иде од Ужица до Котромана.

Навео је да ће после да се види шта може да се уради према Новој Вароши, Пријепољу, Прибоју.

Најавио је градњу пута према Кадињачи, градњу тунела којим ће се спојити Дуб и Дубце, што ће коштати 50 милиона евра.

Вучић је подвукао да ће након подизања инфраструктуре држава покушати да у Ужице доведе још једног великог инвеститора.

“Неће бити великих инвестиција без развијене инфраструктуре“,нагласио је он. Осврнуо се и на питање аеродром Поникве и рекао да ће се анализирати можемо ли да издржимо, макар губили значајан новац, да се успостави саобраћај бар за АТР и друге мале авионе, са циљем подстицања туризма.

Након што се обратио окупљеним грађанима, председник је обишао нову Спортску халу Крчагово. Она је грађена више од 10 година, а уложено је око 1,25 милиона евра.

„У изградњи хале није био проблем недостатак новца већ дезорганизација, чак смо и употребну дозволу за халу чекали четри месеца „, рекао је Вучић.

Типска спортска хала за школске спортове у Крчагову, укупне је површине 1.555 квадратних метара, за око 200 гледалаца, а у њој ће моћи да се одржавају кошаркашке, рукометне, одбојкашке, као и утакмице за мали фудбал, али ће бити набављена и потребна спортска опрема како би у њој вежбали ужички параолимпијци и друге особе са инвалидитетом за које је урађен приступ.

Председник је најавио велика улагања и у Здравствени центар Ужице. „Имаћете све ново, тешко да ће Крагујевац да кошта толико, само ће Београд да кошта више“, рекао је Вучић током обиласка ЗЦ Ужице, уз напомену да ће ово улагање омогућити да Ужице постане 5. Клинички центар у Србији. У наредне четири године у Здравствени центар биће уложено 80 милиона евра.

Тањуг

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Fill out this field
Fill out this field
Молимо вас да унесете ваљану адресу е-поште.
You need to agree with the terms to proceed

keyboard_arrow_up