Амбициозни планови општине Чајетина

Чајетина – Општина Чајетина има амбициозне планове који проистичу из досадашње и из нове Стратегије развоја општине која се управо припрема, у којој ће се наћи све што је започето у претходним годинама, као и оно што ће се реализовати у наредном периоду. Свакако најважнији пројекат који нас очекује је нова гондола која ће кретати са Торника и која ће се завршавати у Прибојској бањи у укупној дужини од око 14 километара – најавио је председник општине Чајетина Милан Стаматовић нову фазу у развоју Златибора током студијске посете туристичких новинара и људи од утицаја у области туризма Златибору, коју су заједнички организовали Туристичка организација Златибор и Туристичка организација Србије.

Уз то, око Рибничког језера планирамо да изградимо нови центар Златибора, такозвани Златни град, наставио је Стаматовић, што подразумева изградњу голф терена, као и резиденцијалних вила и хотела, тако да ће овај део наше планине изгледати много модерније и савременије. Од језера ка центру насељеног места Златибор се граде спортски терени, петнаестак у првој фази изградње, првенствено за припреме спортских екипа. Груби радови на припреми терена су већ скоро завршени и у овој години ћемо радити на оним такозваним финим радовима тј. на постављању свих инсталација, хибридне траве са вештачком подлогом, као и на изградњи пратећих садржаја поред самих терена.

Радимо и на постављању новог цевовода са Сушичких врела у дужини од 17 километара. Већ смо урадили прву половину цевовода и у другој половини године можемо очекивати да вода са Сушичких врела буде на Караули на Златибору.

План нам је да завршетком свих тих радова на Златибору може да борави и милион посетилаца годишње, што подразумева око 10 милиона ноћења. Најпосећенија планина Србије и региона ће се тако сврстати у ред најпознатијих и најпосећенијих планинских туристичких центара Европе.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Fill out this field
Fill out this field
Молимо вас да унесете ваљану адресу е-поште.
You need to agree with the terms to proceed

keyboard_arrow_up