Ана Брнабић посетила Пожегу

Пожега – Председница Владе Републике Србије, Ана Брнабић данас је посетила Пожегу. Она је најпре, у пратњи председника општине Пожега и својих сарадника, обишла фабрику „Будимка“ и истакла да је ово пример компаније која има добру сарадњу са Владом Републике Србије. Посебно је нагласила спремност Владе да помогне у додатном убрзавању инвестиција преко Фонда за развој што је изузетно значајно за пољопривреду и прехрамбену индустрију у Србији. Будимка је ангажована и у образовном сектору преко дуалног образовања, али и преко програма “Моја прва плата” истакла је Ана Брнабић, наводећи да је тренутно 6 особа ангажовано у овом предузећи кроз тај програм.

Након “Будимке” председница Владе са сарадницима обишла је предузеће “Инмолд” и новоизграђени део Техничке школе и нагласила значај дуалног образовања у коме је ова школа пионир. До сада је у оквиру 1. фазе у Техничку школу уложено око 620 000 евра, а следи додатна инвестиција од 1 700 000 евра. Од тога ће 1 100 000 евра бити уложено у грађевинске радове и 520 000 евра у опрему. “Све је то кренуло са сарадњом Техничке школе и “Инмолда”, истакла је Ана Брнабић, “па ми сада као Влада додатно улажемо и додатно подижемо како би развој био бржи и како би био још квалитетнији. У Пожеги и Златиборском округу се не производе само малине и изврсно, првокласно воће. У Пожеги се производе и роботи за читав свет. Дакле роботи које праве наши људи од шрафа, цртежа до ових машинерија које смо видели управо на крају овог обиласка. Ја желим Инмолду такође да се захвалим на томе што учествују у свим оним иницијативама Владе Републике Србије које су усмерене на то да запослимо младе људе у Србији и да охрабримо младе људе да остају овде и да одавде раде, стварају своје каријере и своје породице. То је један од разлога зашто је Техничка школа у Пожеги, коју смо данас обишли, једна од оних школа у које улажемо и од којих правимо Регионални тренинг центар. У Пожеги ћемо од Техничке школе направити Регионални тренинг центар за ЦНЦ обуку и за ЦНЦ обраду, нешто што је најдефицитарније, нешто што се највише тражи и нешто што ће нама омогућити да доведемо још додатне инвестиције у Републику Србију, али и омогућити да наши људи раде на много боље плаћеним радним местима.”

Обиласку фабрика и школе присуствовали су и директорка Канцеларије за дуално образовање Габријела Грујић и директор Националне службе за запошљавање Зоран Мартиновић.

 

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Fill out this field
Fill out this field
Молимо вас да унесете ваљану адресу е-поште.
You need to agree with the terms to proceed

keyboard_arrow_up