Апел Службе за трансфузију крви

Ужице, 18. март 2020. – Служба за трансфузију крви Ужице позива и апелује на све здраве суграђане да одвоје мало свог времена и дарују крв, јер потребе угрожених пацијената не познају ванредно стање.  Због увођења ванредног стања велики број акција добровољниг давања крви је отказано, тако да се залихе ове драгоцене течности убрзано смањују. Уколико останемо без крви, немамо начин да помогнемо угроженим пацијентима.

Стога апелијемо на све људе добре воље, на све којима су најмилији у болници, на све који очекују рођење детета, на све који у породици или међу пријатељима имају хроничне болеснике којима опоравак зависи од крви да дођу на највљане акције добровољног давања крви или до Црвеног крста Ужице где ће од ПОНЕДЕЉКА, 23. МАРТА 2020, бити оформљен ПУНКТ ЗА ДАВАОЦЕ КРВИ и где ће у периоду од 13 до 16 сати, сваког радног дана, моћи да дају крв и на тај начин помогну да се залихе крви одрже на оптималном нивоу.

Такође, молимо да не долазите на давање крви уколико сте:

– у последњих 28 дана путовали ван Србије
– имате прехладу, кашаљ, кијање
– и мате повишену температуру
– или сте били у контакту са болесном особом чији симптоми личе на инфекцију корона вирусом

Надамо се да ће становници Златиборског округа, као и до сада у критичним ситуацијама, бити одговорни и хумани и да ће упркос тешким тренутцима , одвојити мало свога времена и спасити угрожене животе.

Контакт

Црвени крст Ужице: 031/523 226
Трансфузија: 031/599 598
Е-маил : transfuzija031@gmail.com

У име пацијената, унапред се захваљујемо
Оливера Ђорђевић
Пропагатор Службе за трансфузију

 

 

 

 

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Fill out this field
Fill out this field
Молимо вас да унесете ваљану адресу е-поште.
You need to agree with the terms to proceed

keyboard_arrow_up