Ариљци се припремају за Дан општине

Ариље – Дан општине Ариље који ова општина обележава 28. маја низом манифестација, културним и спортским дешавањима уједно је и крсна слава Цркве светог Ахилија, задужбине краља Драгутина. Дан Општине биће свечано обележен уз присуство многобројних гостију, представника Министарстава, локалних самоуправа, одборника, привредника…

Свечана седница одржаће се у градском парку ако временски услови то дозволе рекао је за наш радио Предраг Маслар Председник општине Ариље. Овом приликом биће уручена признања и захвалнице бројним заслужним институцијама и појединцима који су допринели да током претходне године Општина Ариље лакше преброди проблеме и ради на унапређењу привреде и квалитета живота у Ариљу. Општина Ариље и ове године доста улаже у путну инфраструктуру. У току је асфалтирање путева у селима кроз заједничко учешће грађана и општине. Уследиће радови на приградским саобраћајницама, а затим и на градским улицама. Председник општине Предраг Маслар каже да је током 2022, 2023. и ове године уз помоћ државе, за асфалтирање путева у овој општини, одвојено око 450 милиона динара.

Подршка стиже и из Министарства културе. Кроз конкурс „Градови у фокусу“ Ариље је добило средства за замену столарије на биоскопу, али и финансијску помоћ за георадарска истраживања градског трга како би у будућности могли да се изводе радови на тој локацији.

Ове године биће уложено и 15 милиона динара у уређене градског излетишта Уски Вир. Средствима која је определило Министарство туризма на острву ће бити постављени мобилијари за децу, столице и столови за одмор, наткривени простор, а само корито Рзава биће уређено како би се избегло плављење. Маслар се нада да ће радови бити завршени пре почетка овогодишњег Арлема који део својих садржаја реализује на том месту.

“Направићемо једно летовалиште, односно одмаралиште за Ариљце и за све људе који желе да посете острво Уски Вир. Оно по чему је оно познато је да се ево већ петнаест година ту одржава Арлем, да је то једино острво на Рзаву. Надам се да ћемо направити једна диван кутак за одмор пре свега. Биће једна део наткривен, биће више садржаја, љуљашке, столови, клупе, роштиљ сазидан, уређено корито реке око острва, стазе уређене. Оно што је јако важно да покушамо да заштитимо, пошто је познато да је острво Уски Вир јако плавно. Да покушамо са горње стране да заштитимо или бар неку ограду да направимо, да тај први поплавни талас када крене да га прими та ограда или тај камени зид и да онда имамо мање штете на томе што будемо направили”, каже председник општине Ариље.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Fill out this field
Fill out this field
Молимо вас да унесете ваљану адресу е-поште.
You need to agree with the terms to proceed

keyboard_arrow_up