АРЛЕММ у Београду – први онлајн фестивал класичне музике у земљи

Београд – АРЛЕММ је први фестивал класичне музике у нашој земљи, чије ће активности бити приказане онлајн, а чији почетак и отварање можете пратити на Теленоровом YouTube kanalu, 15. јула од 21 сат.

Тада ће се коцертним дешавањем без публике, на Цветном тргу представити гудачки квартет Школе за музичке таленте, солиста на гитари – млади, талентовани Милун Шуњеварић, и позната кантауторка чаробног гласа Катарина Пејак.

У живом преносу, упознаћемо се са визијом и циљевима фестивала и младим ствараоцима. Након концерта, биће отворене изложба Уметнички караван, који ће на Цветном тргу трајати до 2. августа.

„Упркос тешкој ситуацији са светском пандемијом, култура опстаје и мора да постоји. Захваљујући ентузијазму организатора и сарадника, манифестација АРЛЕММ ће ове године бити културна оаза у којој ћемо заједно уживати, упијајући трачак наде који нам наговештава да ће све бити боље“, каже Драгутин Младеновић, директор АРЛЕММа.

Током протеклих једанаест година постојања АРЛЕММ је био престоница културних дешавања. Окупљајући врхунске предаваче, извођаче из земље и иностранства. Успео је да изгради препознатљив и атрактиван амбијент за све који су желели да у уметности и природи уживају на један посебан начин.

АРЛЕММ 2020 се реализује уз подршку Министарства културе и информисања, Општине и Библиотеке Ариље, СОКОЈ-а, Extreme intimo, Теленор фондације и бројних донатора и љубитеља уметности. Да би уметност била доступна свима, и ове године ће бити омогућен пренос дешавања са АРЛЕММ-а 2020, путем Теленор мреже.

Будите и Ви део уметности и уживајте у уметничком стваралаштву манифестације АРЛЕММ 2020!

ФОТО: Милица Ђорђевић

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Fill out this field
Fill out this field
Молимо вас да унесете ваљану адресу е-поште.
You need to agree with the terms to proceed

keyboard_arrow_up