Бајина Башта спремна за Дринску регату

Бајина Башта – Јединствени карневал на води осмишљен као сећање на чувене дринске сплаваре и представља једну од највећих туристичких манифестација у Србији и највећи је догађај на води у овом делу Европе. У непрегледној колони разних пловила, свих облика и димензија, сваке године, Дрином језди и десетак дрвених сплавова израђених по занату храбрих дринских сплавара који су пловили на деблима посеченим у шумовитој Тари.

Све је спремно за Дринску регату која почиње данас и траје до 18. јула у Бајиној Башти, а година паузе условила је никад веће интересовање посетилаца, тако да се за пет дана очекује и преко 100.000 гостију, изјавио је за наш радио Синиша Спасојевић, из ТО „Тара-Дрина“.

„Људи су се зажелели Дринксе регате, а посетиоци ће као и обично стићи из свих делова земље, али и из суседних држава, тако да на реци током великог спуста, који је заказан за суботу, очекујемо преко 1.000 чамаца. Као и обично, све мере везане за безбедност учесника и свих посетилаца биће максимално спровођене“, напомиње Спасојевић.

Цене смештаја су остале исте као и прошле године и крећу се у распону од 800 до 4800 динара по особи за дан, у зависности од квалитета и низа фактора. Организатори су и ове године припремили богате садржаје у склопу манифестације, а врхунац ће бити концерти највећих звезда из Србије и региона. У петак вече ће наступ одржати Џенан Лончаревић и Ацо Пејовић, а дан касније Ђорђе Давид и Тони Цетински, додаје Спасојевић.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Fill out this field
Fill out this field
Молимо вас да унесете ваљану адресу е-поште.
You need to agree with the terms to proceed

keyboard_arrow_up