Бараћ: Падавине су утицале на водостај Рзава

Ариље – Киша која је претходних дана пала на територији Западне Србије побољшала је хидролошку ситуацију на сисртему Рзав, са ког се водом снабдева пет локланих самоуправа.

„Падавине су утицале на водостај Рзава, тако да већ данас имамо 210 секундних литара воде више у односу на јуче. Примера ради, прекјуче је на водозахвату било 380 литара, а данас већ 590. То се одразило и на количину воде коју дистрибуирамо до потрошача. Чачак је имао пре два дана 203, а данас 316 литара, Пожега 90, Ариље 45, Лучани 65 и Горњи Милановац 75“, рекао је за наш радио Зоран Бараћ директор ЈП „Рзав“. Услед несташице воде ванредна ситуација је и даље на снази у Чачку, Горњем Милановцу, Ариљу, Пожеги и Лучанима.

Зоран Бараћ, директор ЈП „Рзав“, истиче да нема опуштања када је у питању потрошња воде и напомиње да је септембар увек најмаловоднији  месец и апелује да се вода троши најрационалније могуће у наредном периоду.

Ситуација са водоснабдевањем нормализује се и у Пожеги, а опширније о ситуацији у нашој општини говоримо сутра у Будилнику од 8 и 45.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Fill out this field
Fill out this field
Молимо вас да унесете ваљану адресу е-поште.
You need to agree with the terms to proceed

Изборник