Бесповратна испорука до 15.000 тона меркантилног кукуруза као помоћ пољопривредним произвођачима

Ужице – Влада Републике Србије расписала је Јавни позив који се односи на бесповратну испоруку до 15.000 тона меркантилног кукуруза као помоћ пољопривредним произвођачима – узгајивачима млечних крава. Бесповратна испорука се односи на примарну производњу млека, а помоћ могу остварити само регистрована пољопривредна газдинства, каже Дејан Станковић из ПССС из Ужица.

Поред тога неопходно је да је носилац пољопривредног газдинства уписан у Централну базу података о обележавању животиња и у овој бази има од 1 до 50 млечних крава у свом власништву или у власништву члана пољопривредног газдинства. Услови су и да није у закупу пољопривредног земљишта у државној својини и да је остварио право на премију за кравље млеко за 2021. годину.

Образац пријаве са целокупном потребном документацијом доставља се ПССС Ужице препорученом пошиљком најкасније до 23. новембра. Након пријема пријава, формираће се ранг листа на основу које ће се издавати потврде о испуњености услова за остваривање права на помоћ. Потврда ће садржати информацију о одобреној количини меркантилног кукуруза до највише 240 кг по једној млечној крави. Трошкове превоза кукуруза сноси узгајивач млечних крава.

Више информација сви заинтересовани могу добити на телефон ПССС Ужице 513-754.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Fill out this field
Fill out this field
Молимо вас да унесете ваљану адресу е-поште.
You need to agree with the terms to proceed

keyboard_arrow_up