„Без превода“ – вечерас подела Ардалиона

Ужице – Јубиларни 25. Југословенски позоришни фестивал ,,Без превода“, затвара се вечерас представом „Употреба човека“, новосадског Новог тврђава театра, након чега ће жири одлучити о наградама. На фестивалу, чији мото је био „Време страха и подвига“, приказано је пет позоришних остварења, која су се такмичила за награде „Ардалион“.

Љиљана Матић, организатор у ужичком позоришту, казала је за наш радио да је Фестивал отворио комад „Читач“. Наредне вечери, 5. јуна, гостовала је представа „О медвједима и људима“, 7. јуна, пред публиком је било „Путујуће позориште Шопаловић“, а Народно позориште Суботица гостовало је синоћ са „Радничком хроником“.

Вечерас ће  публика  гледати „Употребу човека“ (драматизација Федор Шили и Борис Лијешевић према роману Александра Тишме). Ужички фестивал, конципиран је тако да се на њему, по избору селектора, приказују најбоље представе из протекле позоришне сезоне у Босни и Херцеговини, Хрватској, Црној Гори и Србији, без обзира на порекло писца и аутора. Отуда и његова одредница у називу „Без превода“.Фестивалски жири доделиће девет награда, додаје Љиљана Матић,организатор у ужичком позоришту…

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Fill out this field
Fill out this field
Молимо вас да унесете ваљану адресу е-поште.
You need to agree with the terms to proceed

keyboard_arrow_up